Nieuw jaar, nieuwe start

Een nieuwe start in het nieuwe jaar. Uiteraard wens ik iedereen veel voorspoed en een gezond 2023. Mijn goede voornemen is om als nieuwbakken zelfstandig ondernemer behulpzaam te zijn bij organisaties en overheden. Dat gebeurt onder de naam van organisatie- en communicatieadviesbureau Blits Advies. Blits, want het mag fonkelen. Bovendien staat mijn thuisbasis in de Leeuwarder wijk Blitsaerd.

Het jaar begint met opdrachten als bestuursondersteuner van de Club Diplomatique Fryslân, een organisatie van ruim zeventig ondernemers en bestuurders die Fryslân verder willen helpen. Samenwerking staat ook centraal bij de opdracht als kwartiermaker Friese samenwerking voor alle Friese overheden. Het afgelopen jaar heb ik de Friese overheidssamenwerkingen in beeld gebracht op www.samenfryslan.nl. Voor de provincie Fryslân ga ik nog een aantal maanden door als Thialf-adviseur. Om de snelste laaglandbaan van de wereld in financieel rustiger vaarwater te krijgen. Daarnaast rond ik het eindrapport over de gebiedsontwikkeling van de Centrale As af.

De afgelopen 3,5 jaar heb ik op detacheringsbasis al heel wat klussen gedaan voor overheden en organisaties, na tien jaar als woordvoerder van de commissaris van de Koning en hoofd communicatie van de provincie Fryslân. Nu ga ik op eigen benen verder. Met alle kennis die in de afgelopen drie decennia is opgebouwd als onder meer parlementair journalist, communicatiestrateeg, afdelingshoofd, interim gemeentesecretaris, projectleider, programmamanager en Thialf-adviseur.

Heeft u een organisatie- of communicatieadviseur, meewerkend voorman of oplosser voor bestuurlijke kwesties nodig? Stuur een mailtje naar marcel@blitsadvies.nl. Dan kunnen we onze goede voornemens combineren. Gewoon even bijkletsen kan natuurlijk ook.

5 Comments

 • Fritz Blits
  at 1 jaar ago

  Leuk stuk! Waarom ga je verder onder mijn familie naam?

  Reply
  • Marcel de Jong
   at 1 jaar ago

   Beste Fritz, onder mijn familienaam zijn al te veel actief.

   Reply
 • Meije
  at 1 jaar ago

  Gefeliciteerd met de start van je bedrijf. Dat het je vooral veel werkplezier mag opleveren!

  Reply
  • Marcel de Jong
   at 1 jaar ago

   Hartelijk dank Meije. Ook voor alle ondersteuning. Een goed en gezond jaar toegewenst!

   Reply
 • Jan Arendz
  at 1 jaar ago

  Fan herte lokwinske Marcel! De webstek sjocht der Blits út!

  Reply

Leave a Comment